Acupunctuur Branche verenigingen

De verschillende alternatieve geneeswijzen kennen zo hun eigen beroeps- of brancheverenigingen. Therapeuten verenigen zich in een dergelijke organisatie, om controle te kunnen houden op de kwaliteit van de therapie, kennis te delen en gezamenlijk een front te kunnen vormen die helpt bij de behandeling van vervelende kwalen. Er zijn diverse brancheverenigingen beschikbaar, van landelijke organisaties voor specifieke therapieën tot meer lokale initiatieven voor bepaalde behandelingen.
Veel van de zorgverzekeraars stellen lidmaatschap bij een branchevereniging verplicht om in aanmerking te kunnen komen voor een vergoeding van de alternatieve geneeswijzen vanuit de aanvullende zorgverzekering. Zorg er dus voor dat je vooraf op de hoogte bent van de brancheverenigingen die er beschikbaar zijn en of een therapeut daarbij is aangesloten. De therapeuten zelf kunnen je het best aangeven welke brancheverenigingen er binnen hun vakgebied beschikbaar zijn en of ze daar lid van zijn.

Een branchevereniging biedt doorgaans ook de mogelijkheid een eventuele klacht in te dienen, mocht je niet tevreden zijn met de behandeling of therapie. Je kunt hierdoor rekenen op wat meer zekerheid over een goede behandeling. Acupunctuur in Haarlem is aangesloten bij een branchevereniging

Acupunctuur Haarlem

Direct een afspraak? Tel. 06 39 85 49 76

Acupunctuur Haarlem
Acupunctuur Haarlem door Feng Ling Acupuncturist