Acupunctuur en Neuraaltherapie

Neuraaltherapie vormt voor veel cliënten een krachtige behandeling, waarbij de neuraaltherapeut ervoor zorgt dat de symptomen van ziekten en chronische pijnen verdwijnen. Met name in Duitsland maakt men hier al op een meer grote schaal gebruik van, het aantal neuraaltherapie artsen is er zo groot dat één op de vier huisartsen ermee uit de voeten kan. In Nederland zijn we op dit moment nog niet zo ver, het is hier iets lastiger om een goede neuraaltherapeut te vinden.
Binnen de neuraaltherapie gaan we ervan uit dat het lichaam als één geheel functioneert, zoals dat gebruikelijk is binnen de alternatieve geneeswijzen. Een ziekte, een ontsteking of een litteken leidt tot een blokkade in het zenuwstelsel en is op die manier van invloed op ons functioneren. Het is daarom van belang om het lichaam als geheel te aanschouwen en op basis daarvan op zoek te gaan naar de bron van eventuele symptomen van klachten en chronische pijnen.

migraine haarlem
Stress? migraine? kom langs bij Acupunctuurpraktijk Feng Ling

Een neuraaltherapeut zal de blokkades opzoeken en deze vervolgens lokaal verdoven, om het lichaam weer in balans te brengen. Hiervoor maakt men gebruik van lokale verdovingsmiddelen, vergelijkbaar met de middelen die we gebruiken om bij de tandarts een kies te laten verdoven. We kennen neuraaltherapie daarom ook wel als therapeutische lokaalanesthesie. De neuraaltherapeut maakt gebruik van een dunne injectienaald, waarmee een kleine hoeveelheid verdovingsvloeistof wordt ingespoten op de plaats waar er sprake is van een blokkering van het autonome zenuwstelsel.

Een blokkering van het autonome zenuwstelsel leidt volgens de neuraaltherapie tot een aantal vervelende klachten, om te begrijpen wat neuraaltherapie is dient een cliënt daarom goed op de hoogte te worden gebracht van de werking hiervan. Het zenuwstelsel werkt buiten ons bewustzijn om en zorgt er bijvoorbeeld automatisch voor dat onze lichaamstemperatuur op orde blijft. Daarnaast komen de hartslag en de spijsvertering voor rekening van het zenuwstelsel, iets waar we in ons dagelijkse functioneren niets van merken. Dat betekent echter ook dat we blokkades daarin niet opmerken. Neuraaltherapie helpt om die blokkades op te heffen, waardoor we van kwalen kunnen herstellen waar we met de reguliere geneeskunde de bron van de problemen niet voor kunnen vinden.

Lees hier meer over lichaamstemperatuur

bron: geneeswijzer.nl