Acupunctuur

Acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij dunne naaldjes worden geprikt op specifieke punten

Chinese Geneeskunde

Traditionele Chinese Geneeskunde, ook wel bekend als Chinese Geneeskunde, is een verzamelnaam voor een aantal Chinese behandelingstechnieken, waaronder acupunctuur, kruiden en voedingsleer. Chinese Geneeskunde is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest onafscheidelijk zijn en dat de mens en omgeving elkaar beïnvloeden. Indien er sprake is van een disbalans in het lichaam, ontstaan er lichamelijke/geestelijke klachten. Disbalans kan worden veroorzaakt door externe omgevingsfactoren, maar kan ook van binnenuit komen.

Voorbeeld waarbij vooral de omgeving zorgt voor disbalans:
Persoon X heeft langdurige stress op het werk (omgeving) waardoor hij diverse lichamelijke en geestelijke klachten krijgt, zoals: vermoeidheidslapeloosheid, concentratieproblemen, huilbuien.

Technieken Chinese Geneeskunde

De technieken uit de Chinese Geneeskunde zorgen ervoor dat het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen, wordt gestimuleerd waardoor er weer balans ontstaat. Hierdoor verdwijnen of verminderen de klachten en aandoeningen. Reeds 3000 jaar geleden werd de Chinese Geneeskunde al in China toegepast bij allerlei ziektes en aandoeningen. Tegenwoordig maken steeds meer mensen in het Westen ook gebruik van deze vorm van geneeskunde.

acupunctuur haarlem centrum

Koud water – 冷水 (Lěng shuǐ)

IJswater – 冰水 (Bīng shuǐ)

Fles ijswater – 一瓶 冰水 (Yī píng bīng shuǐ)

Chinese Acupunctuur Praktijk in Haarlem

acupunctuur