Afvallen met acupunctuur

vergoeding acupunctuur
Afvallen middels acupunctuur

Afvallen met Chinese Geneeskunde

Chinese geneeskunde beschouwt overgewicht als een fout in de omzetting van voedsel naar energie. Daarom dient de voeding niet geminimaliseerd (zo weinig mogelijk) te worden maar geoptimaliseerd (zo goed mogelijk). Men mag dus zo veel en zo vaak eten als er trek is. Een aantal voedingsmiddelen mag niet gegeten worden. De schijf van vijf is echter, behoudens melkproducten, volledig intact.
Door dit dieet vallen een aantal “lekkere” dingen uit en leert men dus te eten naar lichamelijke behoefte in plaats van naar emoties. Dit levert uiteindelijk een veranderd voedingspatroon en dus blijvend afvallen.

Gewichtsverlies: +/- 1 kg per week bij een correct dieet

Afvallen en acupunctuur

Oor acupunctuur kan bij afvallen helpen zoals het bij stoppen met roken het verlangen naar nicotine verminderd. Lichaams acupunctuur stimuleert op milde wijze de spijsvertering en stofwisseling.

Chinese kruiden

Bij lichamelijke aandoeningen die afvallen in de weg staan, is het nuttig om tevens Chinese kruiden te gebruiken. Een dieet en afvallen met acupunctuur heeft echter de voorkeur omdat dit een blijvend effect oplevert namelijk een ander voedselpatroon.

Medische controle

Het eerste consult wordt er bekeken of deze wijze van afvallen geschikt is en of er andere klachten mee behandeld dienen te worden. Neem hiervoor contact op met uw huisarts.

Emotie eten

Verder wordt u begeleid bij omgaan met trek, achterliggende verlangens en emoties door middel van een praktische training. U leert uw verlangens te vervullen door te handelen. Indien dit niet mogelijk is, leert u om uw gevoelens van frustratie e.a. te verwerken. Dit alles geeft vertrouwen in eigen kunnen zodat “emotie eten” niet meer nodig is.

Resultaat

Het gemeten succespercentage is meer dan 80% voor afvallen met acupunctuur.