peesontsteking snel te genezen met acupunctuur

Acupunctuur en pijnbestrijding
Wij bieden sinds kort acupunctuur behandelingen aan op locatie bel voor meer informatie:

Met acupunctuur is het mogelijk om peesontsteking snel te genezen. De acupunctuur naalden zorgen ervoor dat naar de plaats meer bloed en Qi(energie) komt, zodat het lichaam zichzelf kan genezen. De meest voorkomende oorzaak van een peesontsteking is overbelasting door het maken van repeterende bewegingen, zware voordurende belasting, vibraties of langdurige blootstelling aan kou.

Hiernaast is de opbouw van de skeletspier te zien. De spier bevat spiercellen, energiefabriekjes, bloedvaatjes en zenuwen. De spier zit aan het bot vast door middel van de pees. De pees heeft dus een verbinding met het bot en een verbinding met de spier. Peesontsteking ontstaat vaak op de plaats waar de pees integreert met het botvlies. De pees bestaat voornamelijk uit collagene vezels net als huid, botten, kraakbeen en tanden

In de eerste dagen van een peesontsteking is er warmte voelbaar op de plaats van de ontsteking. Na een aantal dagen is er sprake van een lichte zwelling en gaat het lichaam ervoor zorgen dat er bloed naar de pees gaat. Een pees bevat nauwelijks bloedvaatjes dus duurt deze periode lang. In ongeveer 6 weken kan het lichaam nieuwe collagene vezels vormen waarna de zwelling en het bloed zich moet terugtrekken zodat de pees weer optimaal kan functioneren. Totaal duurt dit proces circa 12 weken. Gedurende deze tijd moet de pees minimaal belast worden, maar wel moet er beweging zijn. Om de pijn te onderdrukken worden er vaak pijnstillers geslikt.

Zoals beschreven is het lichaam heel goed in staat zichzelf te genezen. Bij een peesontsteking stuurt het lichaam meer bloed naar de aangetaste pees zodat de pees kan genezen. Acupunctuur is bij uitstek een geneeswijze die het lichaam stimuleert zichzelf te genezen. Door in de nabijheid van de peesontsteking enkele naaldjes te prikken wordt het lichaam gestimuleerd bloed en Qi (energie) naar de plek van de ontsteking te brengen. Het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen wordt door acupunctuur extra gestimuleerd zodat de ontsteking sneller geneest . De pijn is door acupunctuur snel minder of er is geen pijn meer.

Ook chronische ontstekingen zoals de tenniselleboog zijn goed te behandelen met acupunctuur. Bij deze klachten vermindert de pijn snel, alleen heeft het lichaam meer tijd nodig te herstellen omdat de klacht al langer bestaat. Acupunctuur is een goede manier om op natuurlijke wijze het lichaam te behandelen.