Suikerziekte en acupunctuur

Suikerziekte en acupunctuur

Door de huidige welvaart krijgen telkens meer mensen last van diabetes. Diabetes staat ook bekend als suikerziekte. Diabetes is een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam niet goed meer reageert op insuline (diabetes type2) of waarbij er geen insuline meer wordt aangemaakt (diabetes type 1). Het gevolg is dat het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer goed kan reguleren.

Acupunctuur en diabetes
Acupunctuur en diabetes acupuntuurpraktijk Feng Ling Haarlem

Vaak hebben mensen niet door dat ze diabetes hebben. De symptomen zijn vaak vaag (bijvoorbeeld vermoeidheid) en iedereen kan daar wel eens last van hebben. Mensen kunnen dan ook jaren met diabetes rondlopen zonder het te beseffen. Veel voorkomende symptomen die kunnen duiden op diabetes zijn: veel plassen, veel dorst, vermoeidheid en last van de ogen.

Complicatie bij diabetes

Na verloop van tijd kan diabetes allerlei complicaties geven, onder meer: hart en vaatziekten, mogleijk slechtziendheid, verminderde functie van de nieren, problemen in de voeten zo ook zenuwproblemen of neuropathie, maagklachten en/of erectiestoornissen.

Acupunctuur en medicatie
Acupunctuur minder medicatie nodig door acupunctuur behandeling

Acupunctuur helpt bij diabetes

Acupunctuur kan veel betekenen voor diabetespatiënten. Zeker als men in een zo vroeg mogelijk begint met de behandelingen. Met behulp van acupunctuur kan het lichaam worden ondersteund zodat verergering van de ziekte en het ontstaan van complicaties als gevolg van diabetes zoveel mogelijk kan worden vertraagd of voorkomen. Indien complicaties eenmaal bestaan, kan acupunctuur helpen om de klachten te doen verminderen. Denk bijvoorbeeld aan problemen met de ogen en zenuwklachten. Acupunctuur kan bijdragen aan een sterkere Milt/pancreas functie, minder hongergevoel en een betere stofwisseling.